Opleiding

De Postacademische Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling biedt professionals verdieping in de wetenschap van persoonlijke ontwikkeling. We behandelen de belangrijkste inzichten en meest effectieve tools voor persoonlijke ontwikkeling op maat.

Elk jaar zoeken vele mensen ondersteuning bij het vinden van hun talent of passie, het versterken van hun competenties, het bewerkstelligen van een betere werk-privébalans of simpelweg hulp om lekkerder in hun vel te zitten. Het explosief groeiende werkveld van persoonlijke ontwikkeling houdt zich bezig met het doen van onderzoek naar onze persoonlijke drijfveren, het formuleren van daarop volgende doelen en het in de praktijk brengen van deze doelen. Er is ontzettend veel gezegd en ontwikkeld op dit thema, maar wat het veld mist is een overzicht van de belangrijkste wetenschappelijk onderbouwde theorieën, tools en technieken. Wat zijn overeenkomsten en verschillen tussen persoonlijk ontwikkel stromingen? Wat zijn universele principes die bij iedereen werken en waar is maatwerk nodig? Welke methodieken passen bij jouw individuele werkwijze en praktijk? De opleiding helpt je om jouw professionele visie op persoonlijke ontwikkeling te verdiepen, versterken en onderbouwen.

Lezingen & workshops

Wil jij jouw afdeling inspireren met een interactief college over filosofie of willen jullie meer kennis opdoen over de wetenschap van persoonlijke ontwikkeling? Lijkt het jou interessant om met je team aan de slag te gaan met thema’s als visie, persoonlijkheid, ontwikkeling en/of motivatie? 

Wij bieden interactieve lezingen en workshops aan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Al onze lezingen en workshops zijn (verdiepingen) gebaseerd op de Postacademische Opleiding voor Persoonlijke Ontwikkeling. 

Even sparren over of ons aanbod?

Wil jij meer informatie over de opleiding of ben je geïnteresseerd in een lezing/workshop? Onze opleidingscoördinator Tanneke Meijers staat je graag te woord.

Dr. Eefje Rondeel

Dr. Eefje Rondeel is psycholoog en auteur van het boek ‘Evidence-Based Coachen’ en werkt als docent aan de Radboud universiteit & het NCOI. Ze heeft een passie voor het overbrengen van kennis over psychologie en gedrag en houdt zich bezig met het professionaliseren van het coachvak. Sinds september 2021 is ze als co-promoter betrokken bij een promotieonderzoek naar de werkzame mechanismen van coaching.

Dr. Mattheis van Leeuwen

Mattheis vindt de zin van het leven in het ontdekken van nieuwe kennis en verbanden. Hij is een wetenschapper in hart en nieren en zit altijd bovenop de nieuwste inzichten (of dat nu gaat over psychologie, filosofie of fundamentele natuurkunde). Mattheis is psycholoog, universitair docent aan de Radboud Universiteit en spreker en adviseur op het gebied van motivatie, betekenis & gedrag. Daarnaast is hij medeoprichter van de Behavior Change Group en auteur van Hidden Persuasion. In zijn vrije tijd verdeelt hij zijn aandacht tussen zijn vrouw, dochters, literatuur & natuur.