De ervaring van: Angelique

Waarom ben je de Postacademische Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling gaan doen?

“Ik was op zoek naar een opleiding die meer diepgang zou bieden in het vakgebied van coaching. Met veel enthousiasme begeleid ik ondernemers, managers en leidinggevenden in hun professionele ontwikkeling. Maar wanneer gevraagd wordt naar de specifieke inhoud van mijn werk, en ik antwoord met ‘ik ben coach’, ontvang ik soms sceptische reacties zoals ‘iedereen lijkt tegenwoordig wel coach te zijn’.

Wat was je grootste eye-opener tijdens de opleiding?

Gedurende de opleiding werd ik me ervan bewust dat de mogelijkheden tot verandering beperkter zijn dan ik aanvankelijk dacht. Deze realisatie heeft me het belang van kleine stappen doen inzien. Wanneer persoonlijke verandering niet onmiddellijk mogelijk is, kan men de omstandigheden aanpassen of leren accepteren dat sommige zaken onveranderbaar zijn. Deze inzichten hebben de inhoud van mijn coaching aanzienlijk verrijkt.

Wat vond je prettig tijdens het opleidingstraject?

De vakkundigheid van de docenten in de opleiding was hoog. Het was prettig dat we vanaf het begin als professionals werden behandeld. We werden niet in een malletje geduwd van ‘jullie moeten het zo doen’. Bovendien was de organisatie van de opleiding zeer persoonlijk en efficiënt georganiseerd, wat niet altijd vanzelfsprekend is.

Hoe praat je nu over het vak van coaching?

Hoewel de vraag ‘wat doe je als coach?’ nog steeds wordt gesteld, kan ik deze nu met een glimlach en meer zelfvertrouwen beantwoorden.  ‘Ja, dit is hoe ik het doe. En ik doe het op mijn manier. En die is goed.’”

Geinteresseerd in de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling?

Onze Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling draagt bij aan de professionalisering van het vakgebied. Help jij mensen met hun persoonlijke ontwikkeling en wil je meer wetenschappelijke onderbouwing van wat je doet? Bekijk dan onze opleiding.