De ervaring van: Regna Aschurie

Waarom ben je de Postacademische Opleiding Persoonlijke Ontwikkeling gaan doen?

Ik wilde geen coachopleiding in de zin van het aanleren van coaching vaardigheden, waarvan er al vele bestaan. Deze opleiding biedt eerder een theoretisch kader voor persoonlijke ontwikkeling, wat ik als de kracht van de opleiding beschouw en wat volgens mij vrij uniek is.

Waar had je behoefte aan?

Gezien de enorme hoeveelheid zelfhulpboeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, voelde ik de behoefte aan structuur en een overzicht. Ik hecht belang aan wetenschappelijk onderbouwde of evidence-based benaderingen en wilde me verder verdiepen in de positieve psychologie.

Wat waren concrete onderwerpen waarover je hebt geleerd in de opleiding?

Deze opleiding bood verdieping op thema’s zoals persoonlijkheid, waarden, drijfveren, motieven en de verhalen die we onszelf vertellen. 

Hoe zag jouw lichting er uit?

Er was een diversiteit aan deelnemers, variërend van mensen met een eigen praktijk in pure coaching tot diegenen die zich richten op ondernemers, wat een mooie mix van mensen opleverde.

Waarom zouden anderen volgens jou deze opleiding moeten volgen?

De combinatie van stevige theorie en de vertaalslag naar de praktijk werkt heel goed

Geinteresseerd in de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling?

Onze Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling draagt bij aan de professionalisering van het vakgebied. Help jij mensen met hun persoonlijke ontwikkeling en wil je meer wetenschappelijke onderbouwing van wat je doet? Bekijk dan onze opleiding.