Deel via:

Goed time-management heeft meer voordelen dan gedacht.

Wat is ons doel met de zoveelste cursus time-management? Efficiënter werken en sneller vinkjes zetten? Daar werkt time-management voor, maar een meta-analyse over een groot aantal studies laat ook andere voordelen zien. Time-management leidt inderdaad tot betere prestaties, maar heeft een bijeffect wat mogelijk nog belangrijker is: het verhoogt ons zelf gerapporteerde levenstevredenheid. Dit effect is zelfs sterker dan het effect van timemanagement op onze prestaties.

Goed time-management, consequent uitgevoerd over langere tijd, maakt ons dus gelukkiger. Interessant detail is dat vrouwen er iets beter in lijken te zijn dan mannen.

Deel via:

Werk op basis van wetenschap en zet de volgende stap in je eigen ontwikkeling.

Ondersteun jij mensen in hun persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld als coach, HR professional, L&D professional of psycholoog? Geef je de voorkeur aan werken op basis van wetenschap en ben je klaar om de volgende stap in je eigen ontwikkeling te zetten? De Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling helpt je om jouw professionele visie op ontwikkelen te verdiepen.