Het gebied van persoonlijke ontwikkeling wordt steeds groter en er lijken dagelijks methodes bij te komen. Door de wildgroei is het erg moeilijk geworden om het kaf van het koren te scheiden. Want wat je wilt weten is wat écht werkt voor jou als professional en voor je doelgroep. Er is behoefte aan een overzicht van betrouwbare, wetenschappelijke informatie en uitwisseling van kennis hierover. En dat is precies wat het NIPO tracht te bereiken door middel van de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling.

Wij geloven dat alles begint bij het kennen van jezelf: persoonlijke groei, zingeving en groei in je relaties tot anderen. Het start allemaal bij weten wie je bent, wat je gevormd heeft, waar je voor wilt staan en wat je daarmee wilt doen in dit leven. En aan de andere kant: inzien wat je niet weet; accepteren wat je niet kan veranderen.

Wij zien dat het werkveld van persoonlijke ontwikkeling, coaching en training explosief groeit. Er wordt ontzettend veel gezegd en ontwikkeld op dit thema, maar wat mist is overzicht. Een overzicht dat het kaf van het koren en hoofdzaak van bijzaak scheidt. Een overzicht dat zowel de verschillen als de verbanden in het veld blootlegt.

Wij staan voor zelfexploratie, verandering en acceptatie. Hiervoor gebruiken we inzichten uit de filosofie en kennis en tools uit de moderne wetenschap.

Het NIPO is onderdeel van de Behavior Change Academy. Dit is hét opleidingsinstituut op het gebied van gedragsverandering in Nederland. In verschillende opleidingen leren professionals en organisaties hoe menselijk gedrag tot stand komt, welke (on)bewuste drijfveren hierbij een rol spelen en hoe hierop in te spelen. Missie is om de fundamentele, wetenschappelijke inzichten uit de gedragspsychologie toepasbaar te maken voor de praktijk. Ook bij de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling wordt een sterke link gelegd tussen theorie en praktijk.

Aanpak

Wij werken vanuit nieuwsgierigheid naar de mens en de wereld: het echt willen begrijpen wat ons drijft en waarom, en een behoefte om bij te dragen aan een samenleving met meer begrip en empathie voor onszelf en elkaar. Ons doel is om de inzichten uit de filosofie en psychologie naar de praktijk te brengen. We vertrekken vanuit de wetenschap en brengen serieuze thema’s met humor, lichtheid en veel interactie.

Dr. Mattheis van Leeuwen
Initiator & hoofddocent

Dr. Timon Hoitink
Hoofddocent

Drs. Tanneke Meijers
Intervisiebegeleider & initiator

Kian

Drs. Kian Ghiri
Initiator

Eline de Bruijn
Opleidingscoördinator

Drs. Margot Tijs
Opleidingsontwikkelaar

Adviescommissie

Het NIPO is tot stand gekomen met behulp van een adviescommissie die bestaande uit de volgende experts uit de wetenschap en de praktijk van persoonlijke ontwikkeling:

  • Prof. dr. Harm Veling – Professor gedragsverandering, gezondheid en duurzaamheid aan de Universiteit van Wageningen.
  • Bas Blekkingh – Directeur Authentiek Leiderschap en docent Nyenrode Business Universiteit
  • Dr. Rinka Zundert – Directeur Leer- & Veerkracht en docent aan het Radboud Centrum voor Sociale Wetenschappen
  • Dr. Eefje Rondeel – Docent, trainer & auteur van het boek Evidence-Based Coachen

Gastdocent

Even sparren over ons aanbod?

Wil jij meer informatie over de opleiding of ben je geïnteresseerd in een lezing/workshop? Onze opleidingscoördinator staat je graag te woord.

Dr. Mattheis van Leeuwen - Initiator & hoofddocent

Mattheis vindt de zin van het leven in het ontdekken van nieuwe kennis en verbanden. Hij is een wetenschapper in hart en nieren en zit altijd bovenop de nieuwste inzichten (of dat nu gaat over psychologie, filosofie of fundamentele natuurkunde). Mattheis is psycholoog, universitair docent aan de Radboud Universiteit en spreker en adviseur op het gebied van motivatie, betekenis & gedrag. Daarnaast is hij medeoprichter van de Behavior Change Group en auteur van Hidden Persuasion. Hij is ook initiator van het Nederlands Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling. Hij legde de inhoudelijke basis voor de opleiding en blijft scherp op het up-to-date houden en doorontwikkelen van de inhoud. In zijn vrije tijd verdeelt hij zijn aandacht tussen zijn vrouw, dochters, literatuur & natuur.

Dr. Timon Hoitink - Hoofddocent

Timon is werkzaam als gedragspsycholoog en is als hoofddocent verbonden aan de Behavior
Change Academy, waar hij de Postacademische opleiding tot Gedragsveranderaar doceert.
Hij kijkt graag naar de evolutionaire oorsprong van allerlei menselijke gedragingen om uiteindelijk antwoord te kunnen geven op de vraag: ‘waarom doen we wat we doen?’.

Drs. Tanneke Meijers - Intervisiebegeleider & initiator

Tanneke gelooft dat veel problemen kunnen worden opgelost door het hebben van meer inzicht in onszelf en onze omgeving. Als psycholoog werkt ze op het snijvlak van gedragsverandering en coaching. Zo geeft ze training en colleges over psychologie en zelfontwikkeling en werkt ze als loopbaancoach. Ze stond aan de wieg van de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling als initiator. Als Tanneke niet aan het werk is, is ze het liefste bij de zee, gaat ze op avontuur of zit ze met haar neus in de boeken.

Drs. Kian Ghiri - Initiator

Kian wordt gedreven door een fascinatie voor groei. Het mooiste vindt hij het creëren van impact in de maatschappij door de potentie van mensen en concepten te realiseren. Kian heeft een achtergrond in marketing en communicatie en een grote passie voor ondernemerschap. Met zijn kennis van groei ontwierp hij o.a. de marketing strategie voor de Behavior Change Group en tech-startups uit Groningen en Amsterdam.

Eline de Bruijn - Opleidingscoördinator

Eline werkt als opleidingscoördinator bij de Behavior Change Academy. Ze coördineert ook de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling. Ze staat graag klaar voor deelnemers als eerste aanspreekpunt. En zorgt dat de opleidingsdagen voorspoedig verlopen.

Drs. Margot Tijs - Opleidingscoördinator

Margot is psycholoog met een hart voor onderwijs en coaching. Ze heeft docentervaring aan onder meer de Radboud Universiteit (opleiding Psychologie) en begeleidt momenteel huisartsen in opleiding als docent aan het Radboudumc. Daarnaast werkt ze voor de Behavior Change Academy als opleidingsontwikkelaar. Ze houdt zich bezig met het (door)ontwikkelen van inhoud van opleidingen en kwaliteitswaarboring, waaronder doorontwikkeling van de Postacademische opleiding Persoonlijke Ontwikkeling.