Incompany opleiding

Voor wie?

De incompany opleiding is gebaseerd op de Postacademische Opleiding tot Evidence Based Coach. Je volgt de incompany opleiding met je eigen collega’s en integreert de theorie en oefeningen ter plekke met jullie eigen methodieken en werkpraktijk. De opleiding bestaat uit de volgende drie modules:

 • Filosofie 

  In deze module dompelen we ons onder in de verschillende visies op persoonlijke ontwikkeling en welzijn. Deze module vormt de basis van het verdere traject. Na afloop van deze module ken je de belangrijkste ideeën, discussies en stromingen binnen het werkveld en weet je welke visies jou als professional kunnen versterken.

 • Psychologie

  In de tweede module bewegen we toe naar de moderne wetenschap. Wat zijn heersende én nieuwe inzichten over de mens en persoonlijke ontwikkeling? Welke testen en methodieken zijn wetenschappelijk onderbouwd én goed toepasbaar in de praktijk? Hoe stimuleren we leren en competentieontwikkeling? Deze module staat in het teken van wetenschappelijke inzichten en tools voor coaching en training.

 • Praktijk

  Wanneer je weet welke ontwikkelvisies bij jou passen (module I) en hoe je gestructureerd persoonlijkheid, waarden en doelen in kaart kan brengen (module II), kun je aan de slag met het omzetten van doelen in acties. Dit doen we aan de hand van praktische tips en tools uit het veld van gedragsverandering.

 • Begeleid je mensen 1 op 1? Bijvoorbeeld als coach, psycholoog of arts?
 • Werk je in het onderwijs? Bijvoorbeeld als docent, beleidsmaker of in de directie?
 • Ben jij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers? Bijvoorbeeld als HR-professional, L&D-professional of als trainer?

Wanneer deze opleiding?

 • Je helpt mensen met hun persoonlijke ontwikkeling en wilt meer wetenschappelijke onderbouwing van wat je doet
 • Je zoekt een complete evidence based methode om mensen te helpen in hun persoonlijke ontwikkeling
 • Je wilt mensen helpen om de beste versie van zichzelf te worden en wilt meer bereiken dan inspiratie
 • Je bent niet alleen op zoek naar nieuwe inzichten, maar wilt ook tools die je direct kunt inzetten in je werk

Praktische informatie

Tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek bespreken we de leerbehoeften en wensen van de organisatie. Op basis van dit gesprek stemmen we de inhoud en intensiteit van de opleiding en tussentijdse zelfstudie af of de wensen van de organisatie en brengen we een offerte uit. 

Nieuwsgierig? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden.

Wat levert het op?

Na het volgen van deze opleiding:

 • weet je wat de allerbeste wetenschappelijk onderbouwde methodieken zijn voor coaching en training op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en heb je deze geïntegreerd in jouw werkwijze zodat je meer effect hebt op jouw doelgroep en makkelijker maatwerk kunt toepassen;
 • heb je een toolbox met bewezen effectieve tools en technieken om in te zetten in coaching, onderwijs en training;
 • kun je wetenschappelijk onderbouwde coach- en ontwikkelprogramma’s samenstellen voor jouw doelgroep en uitleggen waarom jouw programma werkt;
 • ken je de belangrijkste grote denkers en stromingen binnen het werkveld van persoonlijke ontwikkeling;
 • kan je je profileren als evidence-based coach of academisch coach;
 • heb je toegang tot een groot aantal presentaties, voorbeelden en oefeningen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling die je direct kunt gebruiken in de praktijk en;
 • heb je meer impact op jouw doelgroep.

Brochure downloaden

Benieuwd naar een gedetailleerd overzicht van de lesdagen?

Met de Postacademische opleiding tot Evidence Based Coach bieden we een overzicht aan betrouwbare, wetenschappelijke informatie en leren we je een evidence-based methodiek aan voor een compleet ontwikkeltraject. Na de opleiding kan je dit direct toepassen in je coach- of trainingstrajecten.

Waarom NIPO?

 • Onafhankelijk kennisinstituut 
 • Opleidingen beoordeeld met een ★4.7 op een 5-puntsschaal
 • Gegarandeerd nieuwe inzichten, inspiratie en eye-openers
 • Universitaire docenten en adviseurs die ver boven de stof staan
 • Altijd een combinatie van kennis en nieuwe tools en technieken die je direct kunt inzetten in je werk

Persoonlijk advies

Wil je weten of onze incompany opleiding bij de leerbehoeftes van jouw organisatie past? Neem dan contact op met onderstaand contactformulier.

Investeer met je eigen ontwikkeling in de ontwikkeling van anderen.

Het Nederlands Instituut voor Persoonlijke Ontwikkeling steunt Theatre for a Change. Met 10% van onze winst dragen we bij aan de persoonlijke ontwikkeling, carrièrekansen en seksuele veiligheid van (jonge)vrouwen in ontwikkelingslanden.

Dr. Eefje Rondeel

Dr. Eefje Rondeel is psycholoog en auteur van het boek ‘Evidence-Based Coachen’ en werkt als docent aan de Radboud universiteit & het NCOI. Ze heeft een passie voor het overbrengen van kennis over psychologie en gedrag en houdt zich bezig met het professionaliseren van het coachvak. Sinds september 2021 is ze als co-promoter betrokken bij een promotieonderzoek naar de werkzame mechanismen van coaching.

Dr. Mattheis van Leeuwen

Mattheis vindt de zin van het leven in het ontdekken van nieuwe kennis en verbanden. Hij is een wetenschapper in hart en nieren en zit altijd bovenop de nieuwste inzichten (of dat nu gaat over psychologie, filosofie of fundamentele natuurkunde). Mattheis is psycholoog, universitair docent aan de Radboud Universiteit en spreker en adviseur op het gebied van motivatie, betekenis & gedrag. Daarnaast is hij medeoprichter van de Behavior Change Group en auteur van Hidden Persuasion. In zijn vrije tijd verdeelt hij zijn aandacht tussen zijn vrouw, dochters, literatuur & natuur.